Nyhet

Samtalsträffar vt18

Varmt välkommen till Samtalsträffar våren 2018

Den 21 februari och 8 mars bjuder Kulturhuset Dieselverkstaden tillsammans med Dieselverkstadens bibliotek in alla som vill till två lärorika och inspirerande samtal i Nacka konsthall.

Hur pratar man med barn om svåra saker? – 21/2

Det händer mycket i vår värld som kan vara svårt att veta hur man ska prata med barnen om.

Vi har bjudit in Lilla Aktuellt som jobbar med nyhetssändningar för barn. Hur tänker de när de formulerar nyheter om terrorattacker, krig och olyckor?
Sofia Bidö, psykolog och verksamhetsledare för Rädda Barnens Centrum för barn och unga i utsatta livssituationer, finns också på plats och svarar på frågor och ger tips om hur man både i skolan och hemma kan möta barnens frågor.

Datum: 21 februari

Tid: 16:30 – 18:00

Skolor kan även anmäla sig direkt här

_________________________________

Efter #metoo – 8/3

Under hashtaggen #metoo har tusentals svenska kvinnor berättat om sexuella trakasserier och övergrepp. #tystiklassen – uppropet visar att det är ett stort problem även i skolans värld. Hur går vi vidare efter alla dessa berättelser?

Niklas Boström från stiftelsen Make Equal inleder kvällen med att berätta om hur man kan jobba förebyggande för att stärka barn och unga i jämställdhetsarbetet. Gustav Deinoff, konstnärlig ledare på Unga Klara kommer prata om mansrollen utifrån deras senaste produktioner, ”Som man sår” och ”Bonsai”. Medverkar gör också Teresa Fernández Long, undervisningsråd på Skolverket.

Datum: 8 mars

Tid: 16:30 – 18:00

Skolor kan även anmäla sig direkt här

 

Syftet med samtalsträffarna är att lyfta viktiga frågor i ett samtal med sakkunniga som bidrar med sina perspektiv. Vi vill bidra med kunskap och verktyg för att att möta och arbeta med dessa frågor båda på jobbet och privat.

Missa inte denna chans till gratis fortbildning i viktiga ämne som berör oss alla och i synnerhet alla som dagligen möter barn och unga.

Anmäl deltagare: mejla till boka@dieselverkstaden.se och uppge vilken samtalsträff det gäller samt antal deltagare.

Frågor: mejla Katarina Weidhagen eller ring 0704-317872

 

Dela artikeln

Kalendarium

Visa kalendernStäng

@dieselverkstaden / instagram