Scenkonst

YLANDE VARGEN & DE TRE SMÅ GRISARNA

Pygméteatern
Målgrupp: Årskurs F-3
Salong: Lilla scen

Rekommendation: Om hur den utstötta och misskända vargen får upprättelse och fokus oväntat och överraskande. Ylande vargen är vackert och poetiskt berättat med fantastiska dockor till klassisk musik och blues. Det är spännande och roligt.

Ylande vargen är en klassisk saga med omvända glasögon. Huvudpersonen är Vargen, en musiker på flykt som strövar genom skogarna, långt från sitt hemland, på jakt efter lite arbete och tak över huvudet. Under ett fruktansvärt oväder tvingas han söka skydd och kommer så till grisarnas samhälle där tre små hus ligger på rad.

Han knackar på och ber om hjälp…
Den oväntade upplösningen på detta givna drama ger gott om utrymme för reflektion kring det främmande, det skrämmande och musikens helande makt!

Pjäsen är den avslutande delen i vår trilogi, där vi läst klassiska insagor med omvända glasögon. Där vi låtit sagornas misskända figurer få komma till tals och ge sin version av saken. Den här gången är det “Tre små grisar och den stora stygga vargen” som står på tur.

”Pygméteatern håller sin egen stil. Denna träget turnerande teater har sin profil av att mixa dockor och fina skuggspel, av en lite cool berättarstil och en uthållig vilja att diskutera väsentligheter med en ung publik. Man kan faktiskt bli lite förtjust i den där gamla luggslitna vargen, med trång kavaj och vid frihetslängtan.” Expressen

Längd ca 45 minuter

 

MEDVERKANDE:
Manus, regi: Sten Wallin, Vesna Stanisic, Åse Nelson, Michael Koitzsch, Dockor: Sten Wallin, Musik: Baba Blues, Brynn Settels, På scen: Åse Nelson, Michael Koitzsch Produktion: Pygméteatern, www.pygmeteatern.se

 

”Ylande vargen” är lämplig för F- årskurs 3

 

Trailer saknas

Kontaktperson

Katarina Weidhagen
08-718 78 72

Handledning

Dela evenemanget

Boka evenemang

Ej bokningsbart evenemang

Detta evenemang är från ht2017 och går inte längre att boka

För allas trevnad...

Kalendarium

Visa kalendernStäng

@dieselverkstaden / instagram