Skolbio

The Fits – dokumentär

Kulturhuset Dieselverkstaden
Målgrupp: Årskurs 5-7
Salong: Filmstaden Sickla salong 1

Regi: Anna Rose Holmer

Rekommendation: Genom bilderna lyfts huvudpersonen fram på ett fantastiskt sätt och vi kan följa med i alla känslors-berg och dalbanor som Toni är med om. Hon dansar lika övertygande som hon boxas och inget skrivs på näsan. Både poetisk och spännande på samma gång!

11-åriga Toni tillägnar boxningen all sin vakna tid. Tills hon genom fönstret till gympasalen ser stadens prisade danstrupp träna, och blir djupt betagen av deras utstrålade självförtroende och sammanhållning. Ivrig att bli en i gemenskapen byter Toni ut sin boxning mot dans, lär sig steg och rutiner, och piercar sina egna öron för att smälta in mer i gruppen. Här finns härliga dansscener! Men när resten av truppen en och en drabbas av märkliga svimningsanfall sätts Tonis iver på prov.

Anna Rose Holmers stilsäkra långfilmsdebut är en fängslande skildring av en ung flickas kamp för att passa in. Vid sin premiär på Venedigs filmfestival möttes The Fits av toppbetyg och idel hyllningar från en enig kritikerkår. Vinnare 2016 av Independent Spirit Awards.

Press: Strålande kritik i massor av utländska tidningar som till exempel The Observer, The Guardian, COS och The New Yorker.

Längd 72 minuter, svenskt text

USA 2015, dokumentär, (Distribution: Nonstop Entertainment)

Medverkande:
Royalty Hightower, Alexis Neblett, Da’Sean Minor, Lauren Gibson, Makyla Burnam,
Inayah Rodgers mfl.

 

Kontaktperson

Katarina Weidhagen
070-431 78 72

Dela evenemanget

Boka evenemang

Välj speltillfälle Platser kvar
2018-03-0609:30-10:45 160
2018-03-0612:30-13:45 8
2018-03-0712:30-13:45 2

Avtalskund

För att boka evenemang och se utvalda evenemang behöver du först logga in din skola eller förskola.

Ej avtalskund

Icke avtalskunder kan boka i mån av plats. Kontakta oss för information om hur man bokar, pris och andra frågor (tel: 08-718 95 31). För information om hur du skriver avtal för din förskola/skola, se avtalsinfo.
Jag heter:
*
Min e-post:
*
Mobilnummer:
*
Övrigt:
* OBLIGATORISKT FÄLT

För allas trevnad...

Kalendarium

Visa kalendernStäng

@dieselverkstaden / instagram