Skolbio

Siv sover vilse åk 3-4

Kulturhuset Dieselverkstaden
Målgrupp: Årskurs 3-4
Salong: Filmstaden Sickla salong 1

Rekommendation: Med regissören Catti Edfeldt kan man känna sig trygg. Hon har lång erfarenhet av barnfilm, började som regiassistent/rollsättare under flera av filmatiseringarna av Astrid Lindgrens älskade böcker. Hon har en varm hand med barnskådespelare.

Siv som är sju år ska för första gången sova borta hos sin nya kompis Cerisia, vilket hon ser mycket fram emot. Men övernattningen blir inte riktigt som Siv tänkt sig. Cerisias lägenhet är stor och luktar mysko och Cerisias gammelfarmor är så gammal att hon har krympt och kan ta ut sina tänder ur munnen. När Siv vaknar upp mitt i natten och Cerisia är borta vill Siv åka hem direkt men först behöver hon hitta sin kompis.

Siv ger sig ut i den stora, tysta lägenheten för att hitta sin Cerisia. Hon träffar två pratsamma och bråkiga grävlingskompisar som tar med henne på ett fantastiskt äventyr som hjälper henne att acceptera det som är annorlunda och att hitta sig själv. Bygger på Pija Lindenbaums populära barnbok med samma namn.

Press: ”Övernattningstemat, på utsatt plats och i begränsad tid, är triggande på flera sätt. Att värna sin person och sitt ursprung och samtidigt öppna för det nya – visst finns det till slut något uppbyggligt i filmen, en dubbelhet som mer verkar på barnets våglängd.” SvD

”Sivs pappa (Henrik Gustafsson) gör under sina få minuter ett outplånligt intryck, både stolt och sorgsen över att hans barn är så stort att det kan sova borta. Den känsligt skildrade relationen mellan far och dotter tillhör det absolut bästa i filmen.” SVT

Längd 79 minuter, svenskt tal
Sverige 2016, spelfilm, (Distribution: FilmCentrum)

Medverkande: Astrid Lövgren, Lilly Brown, Sofia Ledarp, Nour El-Refai, Bianca Kronlöf, Henrik Gustafsson, Valter Skarsgård mfl.

Regi: Catti Edfeldt, Lena Hanno Clyne

 

Kontaktperson

Katarina Weidhagen
070-431 78 72

Handledning

Dela evenemanget

Boka evenemang

Välj speltillfälle Platser kvar
2018-03-2112:30-13:50 45
2018-03-2309:30-10:50 29
2018-03-2809:30-10:50 2

Avtalskund

För att boka evenemang och se utvalda evenemang behöver du först logga in din skola eller förskola.

Ej avtalskund

Icke avtalskunder kan boka i mån av plats. Kontakta oss för information om hur man bokar, pris och andra frågor (tel: 08-718 95 31). För information om hur du skriver avtal för din förskola/skola, se avtalsinfo.
Jag heter:
*
Min e-post:
*
Mobilnummer:
*
Övrigt:
* OBLIGATORISKT FÄLT

För allas trevnad...

Kalendarium

Visa kalendernStäng

@dieselverkstaden / instagram