RÄTT SOM DET ÄR

Kung och drottning
Målgrupp: Årskurs F-1
Salong: Lilla scen

Rekommendation: Det viktiga i att få leka och vara den du är. Att få vara med. Vem bestämmer i leken? Får alla barn i världen leka? Om inte varför? Mycket värme och humor.

En historia om barnets rättigheter. Följ med barnen Lika och Olika på en upptäcktsfärd med svängig musik och massor av lek, men också svåra dilemman.

Kan alla vara med på lika villkor? Vem bestämmer om ett ord gör ont? Måste man dela med sig av sina hemligheter fast man inte vill? Det är några av de frågor som barnen ställs inför i sin lek. Föreställningen innehåller mycket musik (Ulf Eriksson) och spännande möten med bland andra Drottningen från Snövit, ormen Omar, och en flicka som heter Iris, som kan läsa från ett vitt papper. Hur det slutar vet bara barnen i publiken.

”Rätt som det är” är en föreställning som tar avstamp i FNs konvention om barnets rättigheter (Barnkonventionen). Den vänder sig till barn i åldrarna 6-7 år och vuxna i deras omgivning. Med Rätt som det är medvetandegör vi barns egna mänskliga rättigheter och skapar en grund för samtal kring dessa.

Längd 35 minuter

Manus och regi : Per Wernolf