Skolbio

Kulturhuset Dieselverkstaden
Målgrupp: Årskurs 4
Salong: Filmstaden Sickla salong 1

Rekommendation: Fantasi, fantasi, fantasi – där du själv fyller i med egna tankar. Du får ingen hjälp av ord utan med hjälp av musik, bild och ljud skapar barnet själv en historia. Roligt!

En film för hela familjen. Dialogerna är på fantasispråk.
Cacu är en liten pojke som bor med sina föräldrar i ett hus där regnskogen börjar. När hans pappa åker in till staden för att söka jobb åker Cacu efter för att hitta honom. Sökandet leder först till en karnevalisk fantasivärld men drömvärlden skuggas snart av mörka moln, en modern värld där globaliseringens effekter tär på landsbygden och där reklamskyltar styr över allt och alla.

En färgsprakande film helt utan dialog, sedd ur ett barns perspektiv. Filmen är Alê Abreus andra långfilm, och de färgglada och spröda animationerna för tankarna till konstnärer som Joan Miro och Georges Braque.

Filmen tog storslam på Annecy International Animated Film Festival, världens främsta festival för animerad film

Press: ”Alê Abreu har en outtömlig fantasi och överraskar genom hela historien.” Uppsala Nya Tidning ”Långt ifrån Disney – Väldigt vackert, väldigt tjusigt!” Ronny Svensson
”En poetisk resa som håller både mig och sjuåringen vid min sida fängslade!” P1 Kulturnytt

Längd 80 minuter, svenskt tal