Scenkonst

ORKA DRÖMMA

Circonova
Målgrupp: Årskurs 4-6
Salong: Lilla scen

Rekommendation: – En rolig show om stress. Att prata om svåra saker på ett roligt sätt så att eleverna blir engagerade är en konst. Om hat, utseende, prestera och hur ska man vara?
Circonova får barnen att skratta med allvar.

En interaktiv föreställning där vi ställer alla krav och stress mot väggen och reder ut härvan. Pinsamt, fartfyllt och engagerande. Som en omvänd avslappningsövning men med samma effekt. Undersökningar visar att ett av tre barn i åldersgruppen 10-12 år känner sig stressade både av skolarbete och av krav på sig själva. Stress ökar markant med åldern.

Föreställningen Orka Drömma har arbetats fram utifrån barns egna tankar och frågor kring temat. Vi får bl.a. möta Matteus som kan allt och som verkligen inte behöver någon hjälp. Man kan alltid få plats med fler saker i huvudet! Emilia, duktiga Emilia som har koll på allt och alla. Madde, den blivande världsstjärnan i tennis.

“Man satsar inte på en idrott om man inte vill bli världsbäst”. Var kommer alla våra krav ifrån? Är det från oss själva eller?

Genom vår föreställning vill vi ge utrymme för samtal och reflektion hur vi tillsammans kan hantera och förebygga stress. Vi fortbildar skolpersonal i dynamiska, kreativa och gemenskapande övningar som de direkt kan ta med sig in i klassrummet.

Citat från elever under hösten:
Jag har aldrig skrattat så mycket i hela mitt liv!
Det är den bästa teatern jag någonsin sett. Den fick mig att tänka på att det är okej att misslyckas och att man ibland kan hänga i flopphörnan.”
Det kändes som att det fanns flera teatrar som spelades på samma gång. En sekund så springer de runt och sen så dansar de och sen så skriker de och sen så frågar de saker till publiken

Längd ca 75 minuter (inkl samtal)

MEDVERKANDE:
Regi och manus: Paula McManus
Scenografi/kostym: Lina Serning
På scen: Julia Frisberg, Hanna Roth, Henrik Bergström, Göran Lund
Pedagoger: Ingela Rolfsdotter, Göran Lund
Producent: Marie Spörndly
Musikarr: Jakob Jonsson
Ljussättning: Lumination
Produktion: Circonova, www.circonova.se

”Orka drömma” är lämplig för årskurs 4-6.

STUDIEMATERIAL, TRAILERS M.M:

Kontaktperson

Katarina Weidhagen
08-718 78 72

Handledning

Dela evenemanget

Boka evenemang

Ej bokningsbart evenemang

Detta evenemang är från ht2017 och går inte längre att boka

För allas trevnad...

Kalendarium

Visa kalendernStäng

@dieselverkstaden / instagram