Skolbio

NYKOMLINGEN åk 5-6

Kulturhuset Dieselverkstaden
Målgrupp: Årskurs 5-6
Salong: Filmstaden Sickla salong 1

Rekommendation: Skrämmande att se hur alla vuxna väljer att inte se eller ingripa vid mobbing men här är de mobbade inga losers utan hittar egna strategier. Här finns hopp, humor och Benoït och de andra nykomlingarna är helt underbara.

Benoît, 14 år, anländer Paris med sin familj. Att komma in i en ny klass visar sig vara svårare än väntat och den första skoldagen blir en prövning. Benoît blir satt på plats av den styrande klicken och de enda som välkomnar honom är klassens töntar. Men så finns där också Johanna, den nya svenska tjejen som Benoit både blir vän med och snabbt förälskar sig i.

Hennes uppmärksamhet hotas dock av att hon börjar umgås allt mer med det coola gänget och Benoît måste en gång för alla bryta barriärerna och bli populär. På inrådan av sin morbror arrangerar han för ändamålet en fest. Men är det redan för sent? Vad kan en enda kväll åstadkomma? Och vad är man egentligen tvungen att offra för att bli cool?

Nykomlingen har haft ett rikt festivalliv och bland annat utnämnts till Bästa barnfilm på Cinekid, världen största barn- och ungdomsfilmfestival samt prisbelönats på Barn och ungdomsfilmfestivalen BUFF där den både vann pris som bästa europeiska barnfilm och publikens pris.

Längd 81 min, svenskt text
Frankrike 2015, spelfilm, (Distribution: FilmCentrum)
Regi: Rudi Rosenberg

Medverkande:
Géraldine Martineau, Max Boublil, Réphaël Ghrenassia, Joshua Raccah, Guillaume Cloud-Roussel, Johanna Lindstedt, Eythan Chiche, Iléana Courbey

Kontaktperson

Katarina Weidhagen
070-431 78 72

Handledning

Dela evenemanget

Boka evenemang

Välj speltillfälle Platser kvar
2018-03-0512:30-13:55 20
2018-03-0709:30-10:55 49
2018-03-2712:30-13:55 36

Avtalskund

För att boka evenemang och se utvalda evenemang behöver du först logga in din skola eller förskola.

Ej avtalskund

Icke avtalskunder kan boka i mån av plats. Kontakta oss för information om hur man bokar, pris och andra frågor (tel: 08-718 95 31). För information om hur du skriver avtal för din förskola/skola, se avtalsinfo.
Jag heter:
*
Min e-post:
*
Mobilnummer:
*
Övrigt:
* OBLIGATORISKT FÄLT

För allas trevnad...

Kalendarium

Visa kalendernStäng

@dieselverkstaden / instagram