Scenkonst

MÄSTAREN OCH KIM – BLOCKFLÖJTENS REVANSCH

Kim Persson
Målgrupp: Årskurs 7-9
Salong: Lilla scen

Rekommendation: Det tillhör absolut ovanligheterna att en musiker gör en Blockflöjtsföreställning för högstadiet. Det hade inte gått om det inte var för att Kim är så personlig och med stor självdistans och ironi. Blockflöjtens revansch!!

Mästaren och Kim är en personlig musikalisk berättarföreställning för alla åldrar. Det handlar om ett lustfyllt musikaliskt sökande efter hur livet, musiken, kärleken och allt annat stort och svårbegripligt hänger ihop. Exotiska varianter och varierande storlekar av flöjter varvas med ett humoristiskt och gripande berättande från skolans värld.

Kim Persson är blockflöjtist och den första på sitt instrument att ha en Masterexamen i folkmusik från Kungliga Musikhögskolan. Ett projekt han redovisade i fyra föreställningar under projektnamnet – Mästaren och Kim.

Under sin tid på Musikhögskolan har Kim gjort sig känd som idéspruta som med sprudlande nyfikenhet alltid söker efter nya vägar in i musiken. Detta har gett upphov till en uppsjö projekt där den gemensamma nämnaren ofta har varit det gränsöverskridande.

Om det så har varit att kombinera slagverksrytmer från Uruguay med svenska folkdanser. Tolka klassisk musik av Telemann med nyckelharpa och musiker från Mellanöstern. Eller skriva musik för ensembler med olika flöjtinstrument få i publiken har sett tidigare.

Flera högstadieklasser har sett Mästaren och Kim och efter föreställningarna har Kim uppmanat: – Skriv något om din upplevelse!
“Och vilken härlig humor! Jag skrattade jättemycket!!!!” “Vilken skådis och flöjtmagiker du är!” “Det verkar som att du gillar det du gör och det inspirerar och smittar av sig”
“Har tidigare aldrig varit på en föreställning där publiken flera gånger satt helt andlös. Det gick långa stunder då man inte hörde ett knyst! Det säger en hel del om magin du byggde upp.”

Längd ca 50 minuter

MEDVERKANDE:
På scen: Kim Persson och ett antal flöjter

”Mästaren och Kim” är lämplig för årskurs 7-9

STUDIEMATERIAL, TRAILERS M.M:

Kontaktperson

Katarina Weidhagen
08-718 78 72

Handledning

Dela evenemanget

Boka evenemang

Ej bokningsbart evenemang

Detta evenemang är från ht2017 och går inte längre att boka

För allas trevnad...

Kalendarium

Visa kalendernStäng

@dieselverkstaden / instagram