Scenkonst

MAGI BAKOM VÄGGEN – Årskurs 1-3

Marianne Engström
Målgrupp: Årskurs 1-3
Salong: Lilla scen

OBS – Endast för årskurs 1-3

Rekommendation: En regnig och gråruskig dag gick jag till BackMats stuga på Skansen och lyssnade på en fantastiskt bra berättare. Nu vill jag att ni också ska få möte henne.

Sagor om de magiska väsen som finns i den osynliga världen. Väsen och varelser som är hjälpsamma ibland, farliga ibland. I en berättarföreställning virvlar de fram i en kavalkad av sagor, sägner, myter och folktro där det viktigaste är samspelet mellan berättare och lyssnare. I en avförtrollad värld är vårt behov av sagor och berättelser oändligt. Upptäck någonting bortom det vi kallar verklighet.

I folktrons verklighet är allting möjligt, här vaknar ett troll, där sover en jätte ovetandes om att en glosugga med lysande röda ögon betraktar honom samtidigt som hon vässar borsten på sin rygg mot en gravsten. I mörkret kan allting hända och gör det också. Det tisslar och tasslar överallt, de underjordiska är ständigt i farten.

Sedan mer än tio år är Marianne Engström anställd på Skansen i Stockholm som muntlig berättare ofta i BackMats stuga på temat folktro och magi. Hon är även anlitad av andra museer som berättare tex Livrustkammaren, Medeltidsmuseet, Historiska museet och Stadsmuseet.

Marianne har ett brokigt förflutet som skådespelerska på tex British Theatre in Scandinavia, Riksteatern, Alias teatern i Stockholm, fria grupper och Dramaten där hon fick sin grundläggande utbildning. År 2003 var hon med och startade Berättarnas Torg, återkommande sommarevenemang under kastanjen på Brända tomten i Gamla Stan.

Längd ca 50 minuter

MEDVERKANDE:
På scen: Marianne Engström, skådespelerska och muntlig berättare
Produktion: Marianne Engström

”Magi bakom väggen” är lämplig för F-årskurs 3 eller årskurs 4-6

STUDIEMATERIAL, TRAILERS M.M:

Trailer: finns ej

Kontaktperson

Katarina Weidhagen
08-718 78 72

Dela evenemanget

Boka evenemang

Ej bokningsbart evenemang

Detta evenemang är från ht2017 och går inte längre att boka

För allas trevnad...

Kalendarium

Visa kalendernStäng

@dieselverkstaden / instagram