Scenkonst

KOREOGRAFI – DANS VIA HÖRLURAR

Johansson pelargoner och dans
Målgrupp: Årskurs 4-6
Salong: Stora scen

Rekommendation: Ett totalt nytt sätt att möta dans och koreografi på. Eleverna får en upplevelse de garanterat aldrig varit med om. Dansen sker via ipod i hörlurar som bara den enskilde får höra. Spännande, mystiskt och vansinnigt roligt oavsett om man gillar dans.

Koreografin utforskar världen genom rörelse och undersöker hur sättet vi rör oss kan påverka vad vi tänker, ser och känner. I en liten grupp får eleverna följa instruktioner via hörlurar där en röst säger hur de ska röra sig, förhålla sig till sin egen kropp och relatera till varandra.

Johanssons Pelargoner arbetar utifrån visionen om barn och ungas aktiva deltagande i kulturlivet samt viljan att bredda synen på dans genomför Johanssons pelargoner och dans konstnärliga och pedagogiska projekt av olika slag.

En styrka i deras verksamhet är den pedagogiska kompetens som utgör en viktig del i mötet med barn och unga och deras tankar om dans. Hela det pedagogiska arbetet genomsyras av viljan att främja barn och ungas inflytande över och aktiva deltagande i konst- och kulturliv.

Johanssons pelargoner hoppas genom sitt arbete att vidga synen på dans genom att undersöka och ifrågasätta hur dans kan och får se ut, vilka platser dansen har tillträde till och vem som får tillgång till den.

Längd 45 minuter (inkl samtal)

Tre artister/skådespelare med sina olika sceniska inriktningar mim och akrobatik, tillsammans med en sinnrik scenbild och mycket musik, tar oss med på en resa.

MEDVERKANDE:
Koreografi: Annica Styrke och Karin Wiklund, På scen: max 16 elever utan publik,
Ljud: Anna Haglund, Ljus: Johan Sundén, Foto: Johan Sundén, Trailer: Rebecka Holmström
Produktion: Johansson pelargoner och dans, www.pelargonerochdans.se

”Koreografin” är lämplig för årskurs 4-6 (Endast 16 elever per föreställning)

STUDIEMATERIAL, TRAILERS M.M:

 

Kontaktperson

Katarina Weidhagen
08-718 78 72

Handledning

Dela evenemanget

Boka evenemang

Ej bokningsbart evenemang

Detta evenemang är från ht2017 och går inte längre att boka

För allas trevnad...

Kalendarium

Visa kalendernStäng

@dieselverkstaden / instagram