Skolbio

JÄTTEN

Kulturhuset Dieselverkstaden
Målgrupp: Årskurs 8
Salong: Filmstaden Sickla salong 2

Rekommendation: Rikard bor på ett hem för psykiskt funktionshindrade och berättar för oss om så många känslor vi alla kan relatera till. En annorlunda film som vi inte visste att vi längtade efter.

Rikard, autistisk och gravt missbildad, skiljdes vid födseln från sin mor. Nu, 30 år senare, är han övertygad om att få henne tillbaka om han bara vinner de Nordiska mästerskapen i boule. Tänk om han kunde få till det där perfekta kastet, den där magiska känslan när allt klaffar – och vinna den där stora pokalen att visa för mamma. Rikards sköra fysik och en hårt dömande omgivning får inte stoppa honom. Till sin hjälp har han sin bäste vän och tränare Roland, tre klot i skimrande guld och en 50 meter hög jätte.

En mångfaldigt prisbelönad publik- och kritikerrosad film om utanförskap och hur man hanterar det. Olycka och elände drabbar oss alla. Men det kan oftast sättas i relation till något annat, till någon som har det värre.

Jätten bjuder på en värld att ryckas med i där värme och skratt blandas med svärta och mörker. Den är en lovsång till människor i marginalen. Jätten vann, bland annat, Guldbagge för Bästa film på Guldbaggegalan 2017. Svenska Filmkritikerförbundets pris Greta.

Press: ”Jätten” blandar saga med socialrealism i en originell och hjärtevärmande skildring av kamp mot alla odds. Å andra sidan är det en vild och färgstark saga om
revanschism, vänskap och kärlek över tid och rum.” DN

Längd 86 min, svensk tal
Sverige 2016, spelfilm, (Distribution: FilmCetrum)
Medverkande:
Johan Kylén, Anna Bjelkerud, Christian Andrén m.fl

Manus/regi: Johannes Nyholm

Foto: Johan Lundborg

 

Kontaktperson

Katarina Weidhagen
070-431 78 72

Handledning

Dela evenemanget

Boka evenemang

Välj speltillfälle Platser kvar
2018-02-2012:30-14:00 90

Avtalskund

För att boka evenemang och se utvalda evenemang behöver du först logga in din skola eller förskola.

Ej avtalskund

Icke avtalskunder kan boka i mån av plats. Kontakta oss för information om hur man bokar, pris och andra frågor (tel: 08-718 95 31). För information om hur du skriver avtal för din förskola/skola, se avtalsinfo.
Jag heter:
*
Min e-post:
*
Mobilnummer:
*
Övrigt:
* OBLIGATORISKT FÄLT

För allas trevnad...

Kalendarium

Visa kalendernStäng

@dieselverkstaden / instagram