Scenkonst

GRÅSKALAN – RESPEKT FÖR VARANDRA

Spångs orkester
Målgrupp: Årskurs 7-9
Salong: Stora scen

Rekommendation: Äntligen, en föreställning om något som angår alla i synnerhet tonåringar. En underhållande och viktig teaterföreställning om respekt för varandra, om sex, sexualitet och gråskalor. Utan genans och med värme och mycket humor.

Spångs Orkester är en ny cool, ung och rebellisk teatergrupp. Gråskalan, är en föreställning om sex, sexualitet och normskapande. Skolan idag är skyldig att undervisa i sexualkunskap och många unga upplever inte att de får den kunskapen. “På vår sexualundervisning fick vi lära oss om gener och kaniner av vår NO-lärare. Ja, och så klart om könssjukdomar.” “Jag har typ lärt mig allt från porr och film.” “Det är ingen som pratar om hur kul sex är och om hur det känns.” “Vi fick inte gå igenom nånting om homo, bi eller trans.” “Vi killar har inte fått lära oss om mens.”…är några av de kommentarer vi fått.

Ur detta har vi skapat föreställningen Gråskalan med inriktning på tex den känslomässiga delen kring sex och kärlek, inställningar till sex, genusfrågor, gråskalorna som finns inom sex, sexualitet, identitet och genus, och ett motarbetande av rådande fördomar.

Framför allt vill vi ge en bild av att sex kan vara något roligt och lustfyllt, öppna upp för ett mer tillåtande klimat kring sex och sexualitet och ge verktyg. Eftersom sex och sexualitet är ett känsligt ämne är vårt mål också att förmedla kunskapen och tankarna genom humor, lättsamhet och en positiv inställning till sex och sexualitet. Gråskalan fungerar som ett komplement till den rådande sexualundervisningen.

Längd 75 minuter (inkl samtal)

MEDVERKANDE:
Manus och regi: Frida Spång, Maja Frykberg Andersson, Anna Belstock,
På scen: Frida Spång, Maja Frykberg Andersson, Anna Belstock och Henric Gustavsson
Produktion: Spångs orkester, www.spangsorkester.com

”Gråskalan” är lämplig för årskurs 7-9.

STUDIEMATERIAL, TRAILERS M.M:

RFSU handledning här

 

Kontaktperson

Katarina Weidhagen
08-718 78 72

Handledning

Dela evenemanget

Boka evenemang

Ej bokningsbart evenemang

Detta evenemang är från ht2017 och går inte längre att boka

För allas trevnad...

Kalendarium

Visa kalendernStäng

@dieselverkstaden / instagram