Skolbio

DRÖM VIDARE

Kulturhuset Dieselverkstaden
Målgrupp: Årskurs 8-9
Salong: Filmstaden Sickla salong 1

Dröm vidare är nominerad till 2 st Guldbaggar!

Rekommendation: Tänkte när jag såg den att bättre skådespelare än Evin Ahmad kan ingen bli! Vilken kraft, vilken energi i varje scen hos alla rollfigurer. Njut!

Mirja har precis avtjänat ett fängelsestraff och måste nu hitta sin plats i världen. Hon lyckas få ett jobb som hotellstäderska men slits mellan ansvaret för sin sjuka mamma och livet med sina gamla vänner, som varit som hennes riktiga familj. Dröm vidare tar upp vänskap, lojalitet, identitet och klass och är på samma gång både verklighetsnära och drömsk.

Rojda Sekersöz (född 1989) antogs till Stockholms dramatiska högskola som den yngste eleven någonsin. Innan långfilmsdebuten Dröm vidare så gjorde hon fem kortfilmer, bland andra Fast och Fittbacka – Ett jävla ungdomshem. Hon är också en del av det politiska poesinätverket Revolution Poetry.

Press:
”En historia berättad med både hjärta och en tonträff utöver det vanliga. Mänskligt, lekfullt och helt utan moraliska pekpinnar.” TriArt

”En lysande debutfilm. Rojda Sekersöz film ”Dröm vidare” är starkt och sårigt om systerskap. ”Dröm vidare” handlar inte otippat om drömmar. För stora. För små. För orealistiska. För glammiga. För egoistiska. För farliga. För illojala.” DN

Längd 90 min, svenskt tal
Sverige 2017, spelfilm, (Distribution: Nonstop Entertainment)

Medverkande:
Evin Ahmad, Gizem Erdogan, Malin Persson m.fl

Regi: Rojda Sekersöz

Foto: Sebastian Danneborn

Kontaktperson

Katarina Weidhagen
070-431 78 72

Handledning

Dela evenemanget

Boka evenemang

Välj speltillfälle Platser kvar
2018-02-1312:30-14:00 23
2018-02-1509:30-11:00 8
2018-02-1912:30-14:00 74

Avtalskund

För att boka evenemang och se utvalda evenemang behöver du först logga in din skola eller förskola.

Ej avtalskund

Icke avtalskunder kan boka i mån av plats. Kontakta oss för information om hur man bokar, pris och andra frågor (tel: 08-718 95 31). För information om hur du skriver avtal för din förskola/skola, se avtalsinfo.
Jag heter:
*
Min e-post:
*
Mobilnummer:
*
Övrigt:
* OBLIGATORISKT FÄLT

För allas trevnad...

Kalendarium

Visa kalendernStäng

@dieselverkstaden / instagram