Scenkonst

2084 – VÄLKOMMEN TILL FOLKGEMENSKAPEN SVERIGE

Tage Granit
Målgrupp: Årskurs 7-9
Salong: Lilla scen

Rekommendation: En kusligt högaktuell föreställning som efter terrordådet ställer frågan om demokratins ”vara eller inte vara” på sin spets. Vad är demokrati bra för och kunde inte Sverige lika bra vara en totalitär stat? Hur skulle vi leva då?

Välkommen till år 2084! Ett Sverige med stängda gränser och där allt som sticker ut och är annorlunda har raderats bort. Samhället styrs av Storasyster som utger sig för att veta exakt vad medborgarna behöver för att må bra och leva i balans. En slags ”all inclusive”- tillvaro där allt är serverat och klart och där en slipper ta egna beslut.

Vi får träffa Winston en helt vanlig medborgare som lever ett stillsamt och inrutat liv. Han har aldrig reflekterat över sin tillvaro utan gör det han blir tillsagd. Plötsligt dyker Lea upp och hävdar att hon är hans syster. Lea lever på flykt undan polis och militär eftersom hon utgör ett hot mot samhället genom att ha fötts med en egen fri vilja och dessutom kunskapen om hur man frigör den hos andra. En spännande och omtumlande resa inleds och där de båda måste lita på varandra för att överleva. Kan de med publikens hjälp nå ut till alla medborgare och rasera det rådande samhället? Kan de tillsammans skapa förändring?

2084 är en interaktiv framtidsresa med inslag av transmediala medier som ställer frågor om högerpopulismens framfart över dagens Europa. Vad händer när idéer om den starkes rätt att styra över den svage vinner stöd igen? Vad händer med dig som individ när du måste underkasta dig och lyda och din egna vilja inte längre räknas? Hur kan du värna din självrespekt och din respekt för andra människor?

Längd ca 60 minuter

MEDVERKANDE:
Manus & Regi: Susanne Lindberg, På scen: Ella Schartner, Johan Zenerberg
Producent: Janine Seldenthuis
Produktion: Tage Granit, www.tagegranit.net

”2084” är lämplig för årskurs 7-9.

STUDIEMATERIAL, TRAILERS M.M:

Lärare mot rasism PDF här

 

Kontaktperson

Katarina Weidhagen
08-718 78 72

Handledning

Dela evenemanget

Boka evenemang

Ej bokningsbart evenemang

Detta evenemang är från ht2017 och går inte längre att boka

För allas trevnad...

Kalendarium

Visa kalendernStäng

@dieselverkstaden / instagram