Scenkonst

VILKET KALAS! – FINLAND FYLLER 100 ÅR

Uusi Teatteri
Målgrupp: Årskurs 1-4
Salong: Stora scen

Rekommendation: Ett roligt och lustfyllt sätt att närma sig en viktig del av historien som också är till stor del vår. En stark och viktig historia om frihet och självständighet.

Tre skådespelare ska uppträda på ett födelsedagskalas. Men vem är det som fyller år egentligen? Festinbjudan är borta, och ingen minns om födelsedagsbarnet skulle fylla 15 år, eller kanske till och med 100! Och vilken slags föreställning det nu var man skulle förbereda för gratulanten?

När skådespelarna tittar in i det magiska bagaget och släpper fantasin fri öppnar sig alla de stämningsfulla skrymslen och vrår i den lilla teatern på ett nytt sätt för publiken.

I år är det dags att fira Finland som fyller 100 år och UusiTeatteri som fyller 15 år. Vår nya specialskrivna föreställning handlar om hur det är att vara en liten, tvåspråkig teater och ett litet land. I föreställningen blandas sagor och berättelser samt historia och nutid till en lekfull helhet som påminner oss om att det alltid finns någonting att fira. Vi välkomnar alla barn, ungdomar och vuxna!

UusiTeatteri är Sveriges enda professionella Sverigefinländska teater och har sedan starten 2002 skapat många föreställningar för barn och unga.

”En av de bästa teatrar jag någonsin har sett! Det var allt som gjorde den till en av de bästa i hela världen, kläderna, räven, björnen, lejonet, hockey och allt annat” – ett barns tankar.

Längd ca 50 minuter, spelas på svenska (finska som inslag)

MEDVERKANDE:
Manus & regi: Janne Puustinen
Kostym- och maskdesign: Sari Nuttunen
Ljud & Musik: Pekka Tuppurainen
På scen: Katarina Rodopoulos, Meri-Tuuli Lönn, Hannu Böök, Illustration: Freja Istemo
Produktion: Uusi Teatteri, www.uusiteatteri.se

”Vilket kalas!” är lämplig från årskurs 1-4

Trailer finns ej

Kontaktperson

Katarina Weidhagen
08-718 78 72

Handledning

Dela evenemanget

Boka evenemang

Välj speltillfälle Platser kvar
2017-11-2110:00-10:55 10
2017-11-2112:30-13:25 0

Avtalskund

För att boka evenemang och se utvalda evenemang behöver du först logga in din skola eller förskola.

Ej avtalskund

Icke avtalskunder kan boka i mån av plats. Kontakta oss för information om hur man bokar, pris och andra frågor (tel: 08-718 95 31). För information om hur du skriver avtal för din förskola/skola, se avtalsinfo.
Jag heter:
*
Min e-post:
*
Mobilnummer:
*
Övrigt:
* OBLIGATORISKT FÄLT

För allas trevnad...

Kalendarium

Visa kalendernStäng

@dieselverkstaden / instagram