PULSO – FLAMENCO, FILM OCH LEVANDE MUSIK

Länsmusiken
Målgrupp: Årskurs 4-6
Salong: Lilla scen

Rekommendation: Det är en stor konstnärlig upplevelse för vem som helst att få sitta på Lilla scen och känna och se flamencons och hjärtats starka kraft slå. Och att få det som barn av en fantastisk dansare – är ännu större.

Flamenco är som ett bultande hjärta. Föreställningen Pulso är en dynamisk och berättande föreställning med flamencodans, projektioner och musik, där utgångspunkten är människans livspump, hjärtat.

Föreställningen tar upp både den fysiologiska orsaken till vad som får vårt hjärta att slå, samt ställer frågan i ett djupare perspektiv till publiken: Vad slår just ditt hjärta för? Vi får visuellt uppleva Hjärtesorg och Hjärtat i halsgropen.

Pulso är en interaktiv föreställning och bygger på ett samarbete med olika gästartister. Den tredje medverkande kan vara en sångerska/sångare, rappare eller musiker och anpassas efter önskemål och målgrupp.

Skäms inte för att du är människa, var stolt! Inne i dig öppnar sig valv bakom valv oändligt. Du blir aldrig färdig, och det är som det skall.” av Tomas Tranströmmer

Längd ca 40 minuter

Koreografi: Sofia Castro
På scen: Sofia Castro (flamencodans), Johan Moberg (gitarr),