Historia/samtidskonst

Kulturhuset Dieselverkstaden
Målgrupp: Skolår F-9 + särskolan
Salong: Boo Gård

Följ med på en spännande vandring i Boo gård om Nackas historia!

Följ med på en spännande historisk vandring! Utforskas område runt Boo gård i Saltsjö-Boo, under vägledning av en av våra duktiga guider. I vandringen ingår en historisk beskrivning av området för fördjupade kunskaper. Dessutom finns ett klippark med motiv av olika byggnader och platser längs vandringsleden. Den historiska beskrivningen av området ger fördjupade kunskaper både av dåtid och nutid, så som beskrivs i lgr 11 (s. 9): ”Genom ett historiskt perspektiv kan eleverna utveckla en förståelse för samtiden och en beredskap inför framtiden samt utveckla sin förmåga till dynamiskt tänkande”.

Under vandringen visas bilder på platser och byggnader med särskild betydelse för området, som klassen får med sig efter tillfället. Bilderna kan sedan användas för att återkoppla till vandringen och diskutera ytterligare frågor, vilket skapar förankring i den ordinarie undervisningen.

Längd: ca 1 timme.
Pris: 1 600 kr