KISS YOUR DARLINGS – LISE & GERTRUD

Lise & Gertrud
Målgrupp: Årskurs 8-9
Salong: Stora scen

Rekommendation: An offer you can´t refuse. Ibland måste man fånga tillfället.

Lise & Gertrud är duon som gjort sig ett namn genom att tolka låtar som ”alla” har hört på ett sätt som man ALDRIG har hört förut. De älskar det och publiken älskar det.

I Kiss your darlings har de knådat till några av -60, -70, -80 och -90 talets största megahits. Med hjälp av Sting, John Lennon, Alicia Keys, Bob Dylan, ABBA, Elvis, The Beatles, Gloria Gaynor, Oasis, m.fl. bjuder de eleverna på en musikalisk och avslappnad lektion i pop-musikens historia.

Förutom sin fenomenala tolkningsförmåga, har de utvecklat sitt allra egna och personliga mellansnack där de gör iakttagelser och nedslag i vardagen. Tankar kring deras långa vänskap både på och utanför scenen löper som en röd tråd genom konserten. De bjuder på sina egna erfarenheter med en stor portion humor, och glimten i ögat. Möt dessa två supermusikaliska artister som efter arton år tillsammans på scenen fortsätter överraska och beröra.

Lise & Gertrud möttes i en korridor på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm för sådär 25 år sedan. Idag tillhör Lise & Gertrud toppskiktet av Svenska scenartister. Med två röster, en cello och ett piano skapar de något alldeles eget och äkta personligt. Pressröster ”En perfekt blandning av humor och allvar” Piteå-Tidningen ”Så tajt, sprött och vackert att man bryter ihop” Expressen

Längd ca 50 minuter

På scen: Lise Hummel och Gertrud Stenung