Scenkonst

BÖJLIGHETER MÖJLIGHETER – DANS – Skola

Embla dans och teater
Målgrupp: Årskurs F-1
Salong: Lilla scen

Rekommendation: Det är ovanligt och roligt att kunna presentera ett gästspel från Göteborg för små barn av hög kvalité. Tack vare Dansistan DIS.

Böjligheter möjligheter är en bågformad dansföreställning bland klossar där allt är möjligt. Historien grenar ut sig som ett lövverk, sticker iväg och varvas med dans, sång och musik.

Dansarna balanserar, gungar och studsar mot varandra som färgsprakande, dansande flipperkulor och singlar mot marken som en liten lätt fjäder. Former och rörelser får ett eget liv när föreställningen ges fritt spelrum i barnens fantasi. Där en ser en elefant ser den andra en tunnel att krypa igenom, någon en båt och en annan en gunga. En skulptur byggs upp och byggs om för att bli någonting annat.

I Böjligheter möjligheter möter vi både barnens konstnärliga sinne och deras glädje till att bygga och skapa något nytt. Möjligheterna för vad klossarna kan föreställa är oändliga. Varje föreställning avslutas med en dansverkstad tillsammans med barnen, där de bland annat får testa de bågformade klossarna.

 

”Dans med hög fingertoppskänsla. Böjligheter möjligheter, Embla dans senaste föreställning, är drömmen för den som vill introducera scenkonst hos förskolepublik och äldre. Anna Wennerbeck och Bronja Novak-Lindblad har specialiserat sig på att möta just den åldersgruppen och har med hög fingertoppskänsla utvecklat medel och tilltal som når ända fram. Leken och barnens fascination för kroppens möjligheter är grunden, till detta lägger Embla
fantasi, musik och scenografisk form.” Lis Hellström Sveningson, GP

 

Längd ca 50 minuter( inkl. 15 min verkstad)

 

MEDVERKANDE:
Koreografi: Anna Wennerbeck & Bronja Novak Lindblad, Regi: Kristin Rode, Kostym: Anna Kraft, Musik: Anders Hagberg, Scenografi: Pelle Agelii, Ljus: Andreas Nordangård
Foto: Ola Kjelbye, Grafisk design: Per Fång, KOM design
Produktion: Embla dans och teater, www.embladans.se

”Böjligheter möjligheter” är lämplig från 6 år

STUDIEMATERIAL, TRAILERS MM

Kontaktperson

Katarina Weidhagen
08-718 78 72

Handledning

Dela evenemanget

Boka evenemang

Välj speltillfälle Platser kvar
2017-11-2309:30-10:20 3

Avtalskund

För att boka evenemang och se utvalda evenemang behöver du först logga in din skola eller förskola.

Ej avtalskund

Icke avtalskunder kan boka i mån av plats. Kontakta oss för information om hur man bokar, pris och andra frågor (tel: 08-718 95 31). För information om hur du skriver avtal för din förskola/skola, se avtalsinfo.
Jag heter:
*
Min e-post:
*
Mobilnummer:
*
Övrigt:
* OBLIGATORISKT FÄLT

För allas trevnad...

Kalendarium

Visa kalendernStäng

@dieselverkstaden / instagram