KANEL & KANIN – OCH ALLA KÄNSLORNA

Målgrupp: 2-6 år
Salong: Lilla scen

REKOMMENDATION

Så goda vänner att när Kanin skadar sin tå säger Kanel: ”Va konstigt, fastän du slog dej, så gör det ändå ont i mej”. Efter boken med samma namn av Ulf Stark och Charlotte Ramel. Klok och underfundig varm historia.

OM FÖRESTÄLLNINGEN

Kanel och Kanin är bästa vänner. Men vänskapen prövas och svartsjukan bultar i Kanins bröst. Och Kanin ger sig av. Ska vännerna hitta tillbaka till varandra igen? Vi får följa de båda vännerna under en dag där svartsjuka, ilska och oro blandas med den härliga känslan av att återfå en vän. ”Vilken tur i alla fall att vi försvann, så att vi kunde hitta rätt på varann.”

Det är med glädje Tittut åter arbetar med en berättelse av Ulf Stark, en av Sveriges mest framstående barnboksförfattare. Och denna gång har den rutinerade dockspelaren Ingalill Ellung tagit sig an regin. Senast kunde vi se Ingalill i Dollans dagis och Boj & den arge.

Illustrationerna i boken av Charlotte Ramel har fått tredimensionellt liv av dockmakaren Annika Arnell. Föreställningsmusiken är tonsatt av mannen som gav ”Fem myror är fler än…” sin alldeles speciella karaktär – Bengt Ernryd.
Och sist men absolut inte minst de två dockspelarna som levandegör den fina berättelsen: Annika From Borg och Sara Bexell.

Press: ”På Tittut bjuds igenkännandets glädje, fantasi och omsorgsfullt hantverk av hög kvalitet. Kort sagt: småbarns- teater av bästa märke!” Karin Helander SvD

Längd ca 40 min

MEDVERKANDE

Dramatisering & regi: Ingalill Ellung, Dockor & scenografi: Annika Arnell, Musik: Bengt Ernryd
Skådespelare: Annika From Borg & Sara Bexell
Foto: Mei-li Wu
Produktion: Dockteatern Tittut, www.dockteatern-tittut.com

Spelas på Lilla scen, fredag 31 mars kl 09:30 och 10:45
”Kanel & kanin” är lämplig för ålder: 2- 6 år

2017-03-3109:30-10:10 -17
2017-03-3110:45-11:25 2

• Skolbio och scenkonst är ett komplement till skolans undervisning och måste respekteras därefter.
  • Minst 2-3 lärare per 30 elever ska delta på visningen.
  • Komma i tid, dvs 15 min innan utsatt tid för evenemanget. Film och scenkonst börjar i tid.
  • Samling av elever före och efter filmvisning sker utanför SF Sicklas byggnad.
  • Under filmen/teatern är ingen användning av mobil/I phone, I-pad etc tillåten.
  • För allas trevnad undanbedes läsk, mat och godis. Inget insläpp efter att föreställningen har startat.