Sexårskören 2017-Rädslorna på Scenvägen 2

Välkommen till Sexårskören 2017!

Rädslorna på Scenvägen 2 är en koreograferad musiksaga som handlar om rädslor. I huset på Scenvägen 2 skall det hållas ett stort kalas men en plötslig rädsla har drabbat människorna som bor där och ställt till det rejält…

Årets föreställning – Rädslorna på Scenvägen 2

Allt tycks vara som vanligt i huset på Scenvägen 2, där människorna är i full färd med att ställa iordning inför ett stort kalas. På radion hör de dock att en hel rad skrämmande saker är på väg att hända. Människorna låter sig dock inte skrämmas. Vem kan egentligen tro på att en jättestor räv är på ingång, samtidigt som att solen snart går ned?

När sedan två rädda grannar kommer på besök och bjuder på te, som är bryggt på just rädslor, så smittas barnen på Scenvägen 2 och blir själva jätterädda.

Av en händelse så hittar barnen en öppen bok som ger dem ett visst mod och uppmanar dem att ta reda på vad det är som skrämmer dem.

”Säg, har ni hört att snart är det slut på glada dagar minsann
Solen försvinner så dag blir till natt och ingen hittar varann´
Säg, har ni hört att en jättestor räv är på väg mot oss här, nu i dag?
Det kommer aldrig att bli som förut vi får flytta iväg du och jag
Ha ha ha – det där kan väl alls inte stämma?
Ha ha ha – och oss kan ni alls inte skrämma”

Viktiga och användbara länkar

Ladda hem en kort version av musiksagan här

Lyssna på musiken här – övningspellista

Här hittar du alla sångtexterna

Körindelning med uppdaterade tider

Huvudroll – barnen
Kompositör, manus, musiker – Per Egland
Koreograf, manus, dansare – Anna-Linda Egland
Körledare, skådespelare – Kerstin Blomquist
Scenografi, kostym, rekvisita – Jan Borén
Musiker – Andrea Tarrodi, Erik Nilsson
Ljud och ljus – Dan Engström, Göran Stegborn och Janne Wirmark
Producent – Katarina Weidhagen
Projektledare – Martin Hansen
Koordinator – Sara Gazelius
Produktionsassistent – Frans van Hal
Logevärdinna – Lotta Gustavsson

Viktig information!

Biljetter

Biljetterna kostar 85 kr/st, både för vuxna och barn (gratis för barn som sitter i knät).

Vi kan bara garantera 3 biljetter per medverkande barn därför behöver vi så snart som möjligt få in era önskemål om ytterligare/färre biljetter. För att anmäla hur många biljetter föräldrarna till varje barn önskar så finns två alternativ.

1. Dela efter årsskiftet följande länk: http://bit.ly/2hlX7Yn till alla föräldrar i klassen så anmäler de själva vilken skola deras barn går på och fyller i hur många biljetter de önskar. Biljetterna betalar och hämtar de sedan i Dieselverkstadens reception.

2. Kopiera upp sida två i detta dokument och dela ut till samtliga föräldrar. Be föräldrarna att så snart som möjligt fylla i lappen och lämna till dig. Sammanställ föräldrarnas bokningar (sid 3) och skicka till Kulturhuset dieselverkstaden, Marcusplatsen 17, 131 34 Nacka Att: Katarina Weidhagen

Tidplan
Vecka 51
Föräldrabrev samt underlag för beställning av föräldrabiljetter skickas ut till alla skolor.

Vecka 6
Beställningar av föräldrabiljetter ska vara Kulturhuset Dieselverkstaden tillhanda.

Vecka 8
Kulturhuset Dieselverkstaden skickar ut biljetter och fakturerar skolan för beställda föräldrabiljetter.

Rekvisita och scenkläder

Rekvisita – Ingen rekvisita behövs.

Kostym – Barnen ska vara barfota eftersom dom kommer att röra sig och dansa. Vi vill att barnen har svarta mjuka, byxor men tights utan fot, går också bra. OBS! Kom ombytta och klara till både genrep och föreställning så slipper alla byta om på plats.

Barnen kommer dessutom att få låna en T-shirt på Dieselverkstaden. Det är viktigt att den lämnas tillbaka efter varje rep/föreställning.

Utställningen i teaterfoajén:

Tema: Rädslor är ett stort ämne. På våra inspirationsbesök fick vi otroligt många nya uppslag och idéer av barnen. Några rädslor som tas upp i föreställningen är mörker, ensamhet och okända ting.

Form: Rund eller sfärisk

Mått: Max 100 x100 cm

Vikt: Max 1 kg

Verken skall gå att hänga på vägg eller från tak de kan inte stå på golvet.

Endast ett verk per klass lämnas måndag den 6 mars och tisdag den 7 mars, vi ansvarar för upphängning.

Utställningen kan även hänga kvar men hämtas senast 31 mars. Uppskattat bland besökare!

Kontakt Kulturhuset Dieselverkstaden:

Producent: Katarina Weidhagen katarina.weidhagen@nacka.se 0704-31 78 72